fbpx

Vereenvoudigen van VR-onderzoek aan de Universiteit Hasselt

eadr werkte samen met onderzoekers van de faculteit Economie aan de Universiteit Hasselt aan een project om het bekijken van VR-video's en het invullen van vragenlijsten te stroomlijnen. De uitdaging was het vereenvoudigen van het proces voor deelnemers, waarbij de volgorde van de video's variabel moest zijn en niet elke video voor elke deelnemer nodig was.

What we did

Headr begon met het evalueren van de bestaande setup om de mogelijkheden voor verbetering te identificeren. We ontwikkelden een gebruikersvriendelijke interface waarmee onderzoekers de volgorde van video’s en de bijbehorende vragenlijsten konden bepalen. De oplossing integreerde met de digitale enquêtepartner van de universiteit, waardoor automatisch de volgende video klaargezet werd na het invullen van een vragenlijst, en verbond VR-video’s met bijbehorende enquêtes.

The challenge

Het onderzoek vereiste een gebruiksvriendelijk systeem voor het afspelen van VR-video’s en het navigeren naar vragenlijsten, met variabele volgorde en selectie van video’s per deelnemer.

Opportunity discovery

Headr identificeerde de behoefte aan een geïntegreerde oplossing die zowel de afspelen van VR-video's als het beheer van de vragenlijsten efficiënter kon maken.

Creative ideation

De creatieve oplossing was het ontwikkelen van een interface voor onderzoekers om video's en vragenlijsten te beheren, gekoppeld aan een systeem dat automatisch de volgende stappen in het onderzoeksproces initieert.

Prototyping

Headr integreerde bestaande VR-videotechnologie met een systeem dat bij het aflopen van een video automatisch de bijbehorende vragenlijst activeerde, waardoor het proces voor deelnemers gestroomlijnd werd.

The result

Headr’s oplossing voor de Universiteit Hasselt demonstreert onze expertise in het creëren van gebruiksvriendelijke, geïntegreerde technologische oplossingen. Neem contact op met Headr voor innovatieve oplossingen die uw onderzoeksprocessen kunnen verbeteren.
 

Andere cases

Win een Gratis AI-implementatie voor Jouw Bedrijf!

Heb je een innovatief idee of een uitdagend probleem? Laat het ons weten en maak kans op een gratis AI-oplossing op maat gemaakt voor jouw bedrijf.