fbpx

Innovatie binnen het Vlaams Parlement

Headr werd ingeschakeld door DBVideo voor het Vlaams Parlement in een uitdagend project: het automatiseren van de weergave van spreker-informatie tijdens vergaderingen. Deze taak, oorspronkelijk een manuele handeling, vereiste een innovatieve oplossing om efficiëntie te verhogen.

What we did

Headr onderzocht de bestaande processen en technologieën in het Vlaams Parlement en identificeerde opportuniteiten. Door bestaande systemen te koppelen, zochten we naar manieren om de informatievoorziening te stroomlijnen. Ons team bedacht en ontwikkelde een prototype dat gebruikmaakt van de bestaande infrastructuur, met het doel de afhankelijkheid van handmatige invoer te verminderen en de efficiëntie tijdens zittingen te verhogen.

The challenge

De uitdaging was het vervangen van de handmatige taak om
spreker-informatie te tonen door een geautomatiseerd systeem,
om zo tijd te besparen en fouten te voorkomen.

Opportunity discovery

Headr ontdekte dat het bestaande grafische systeem externe koppeling ondersteunt, wat mogelijkheden bood voor automatisering.

Creative ideation

We bedachten het idee om het badgesysteem van de volksvertegenwoordigers te koppelen aan het grafische systeem voor automatische weergave van sprekerinformatie.

Prototyping

Een functioneel prototype werd ontwikkeld om XML-bestanden te genereren voor het grafische systeem, wat de haalbaarheid van het concept aantoonde, ondanks beperkte integratiemogelijkheden.

The result

Dit project toonde de expertise van Headr in het bedenken van innovatieve, praktische oplossingen voor complexe uitdagingen. Voor meer informatie over hoe Headr uw organisatie kan helpen, neem contact met ons op.

Andere cases

Win een Gratis AI-implementatie voor Jouw Bedrijf!

Heb je een innovatief idee of een uitdagend probleem? Laat het ons weten en maak kans op een gratis AI-oplossing op maat gemaakt voor jouw bedrijf.