Workflow transformatie tussen Tandarts en Labo

Headr werkte samen met Gielen-Willems, een dentaal-technisch laboratorium, aan een project om de workflow tussen tandartsen en het labo te verbeteren. De uitdaging was het handmatige en tijdrovende proces van werkplanning via e-mail te vervangen door een efficiënt, geautomatiseerd systeem.

What we did

In het Innovation Lab onderzocht Headr de bestaande workflow en ontdekte dat tandartsen geen directe toegang hadden tot leverdata bij het inplannen van werkzaamheden, wat inefficiënt en onpraktisch was.

Het ontwikkelde prototype, maakt het voor tandartsen mogelijk om werkzaamheden aan te melden en direct de eerst mogelijke leverdatum te zien. Deze datum wordt dynamisch berekend door het systeem, gebaseerd op de huidige werklast en het type werk dat moet worden uitgevoerd.

The challenge

De bestaande workflow tussen tandartsen en Gielen-Willems was inefficiënt, met een gebrek aan onmiddellijke zichtbaarheid op leverdata en een tijdrovend planningsproces.

Opportunity discovery

Headr zag de kans om een geautomatiseerd, efficiënter systeem te ontwikkelen dat zowel het labo als de tandartsen ten goede zou komen.

Creative ideation

De oplossing was een webapplicatie die niet alleen de planning automatiseert, maar ook tandartsen direct inzicht geeft in de leverdata.

Prototyping

Het prototype biedt een centrale, gebruiksvriendelijke interface voor tandartsen om werk aan te melden en voor Gielen-Willems om deze efficiënt te beheren.

The result

Dankzij Headr’s innovatie heeft Gielen-Willems zijn workflow geoptimaliseerd, wat leidt tot betere klanttevredenheid bij tandartsen en efficiënter werkbeheer. Voor innovatieve digitale oplossingen in uw sector, neem contact op met Headr.

Andere cases