fbpx

AI revolutie binnen de Federale Politie

Voor de federale politie in Hasselt ontwikkelde Headr een geavanceerd prototype om het planningssysteem voor de dienst Noodcentrales te verbeteren. Met een intensief manueel proces dat elke drie maanden herhaald moest worden, stond de efficiëntie op het spel, naast de uitdagingen van eerlijkheid en transparantie in de planning.

What we did

Headr identificeerde niet alleen de technische uitdagingen van de bestaande planning, maar ook menselijke factoren zoals voorkeursbehandeling. Dit leidde tot het idee van een AI-gebaseerd planningssysteem.

Ons team ontwikkelde een prototype dat de planners ondersteunt door basisregels te leren en een eerste planning te genereren. Het systeem signaleert conflicten en stelt planners in staat wijzigingen aan te brengen.

The challenge

De noodcentrales worstelden met een tijdrovend en complex planningsproces, waarbij handmatige methoden zoals post-its werden gebruikt en er sprake was van subjectiviteit in de roostering.

Opportunity discovery

Headr zag mogelijkheden in het automatiseren van het planningssysteem, met behoud van menselijke controle, om efficiëntie en eerlijkheid in de planning te verbeteren.

Creative ideation

De oplossing was een AI-gestuurd systeem dat rekening houdt met regels, verloven, en gewerkte uren, terwijl het planners in staat stelt het laatste woord te hebben.

Prototyping

Het ontwikkelde prototype automatiseert de initiële planning en signaleert potentiële conflicten, waardoor planners zich kunnen concentreren op hun primaire taken en het gehele proces wordt gestroomlijnd.

The result

Dit project illustreert Headr’s expertise in het combineren van technologie en inzicht in menselijke processen om operationele uitdagingen op te lossen. Neem contact op met Headr voor innovatieve oplossingen die uw organisatie kunnen transformeren.

Andere cases

Win een Gratis AI-implementatie voor Jouw Bedrijf!

Heb je een innovatief idee of een uitdagend probleem? Laat het ons weten en maak kans op een gratis AI-oplossing op maat gemaakt voor jouw bedrijf.