fbpx

Synergie tussen technologie en kunst: De AI Event illustrator

Tijdens het recente Divirsiti Connect event introduceerden we een technologische innovatie: de AI event illustrator. Deze tool, vergelijkbaar met een traditionele event illustrator, creëerde kunstwerken gebaseerd op de inhoud van de keynotes. Het resultaat was een fascinerende visuele representatie van de gesproken woorden, live weergegeven voor alle aanwezigen.

Hoe werkt de AI event illustrator?

Het proces van de AI event illustrator is zowel simpel als technologisch geavanceerd. Op het podium stond een groot scherm waarop de kunstwerken verschenen. Een microfoon nam de keynote op, waarna elke twee minuten de audio werd getranscribeerd. Deze transcriptie werd vervolgens verwerkt door een gespecialiseerde AI, die de twee belangrijkste keywords identificeerde.

Deze keywords werden continu bijgehouden en elke twee minuten aangevuld met nieuwe sleutelwoorden uit de voortdurende transcriptie. Deze dynamische lijst van keywords werd doorgegeven aan een prompt generatie model, dat gebruik maakte van de bedrijfskleuren en de keywords om een Dall-E prompt te genereren. Dall-E, een geavanceerd AI-model voor beeldgeneratie, creëerde vervolgens het kunstwerk dat direct op het scherm werd getoond.

Visuele kunst als reflectie van gesproken woorden

De AI event illustrator bood een unieke manier om de inhoud van de keynotes visueel te interpreteren en te versterken. Dit zorgde niet alleen voor een boeiende ervaring tijdens het event, maar gaf ook stof tot nadenken over hoe technologie gebruikt kan worden om kunst en informatie samen te brengen op nieuwe en innovatieve manieren.

Na het event: een duurzame impact

Na afloop van het event werd de verzamelde data gebruikt om gepersonaliseerde rapporten te genereren voor elke spreker. Deze rapporten bevatten niet alleen de gegenereerde kunstwerken, maar ook inzichten in de thema’s en onderwerpen die resoneren met het publiek, wat van grote waarde is voor sprekers en organisatoren.

Toekomstperspectieven

De AI event illustrator is een voorbeeld van hoe AI kan worden ingezet om de interactie tussen sprekers en publiek te verrijken en de ervaring van een evenement naar een hoger niveau te tillen. Voor organisatoren van evenementen biedt deze technologie spannende nieuwe mogelijkheden om hun events te differentiëren en een diepere, meer betrokken ervaring te bieden.

Dit project was een prachtig voorbeeld van de synergie tussen technologie, kunst en informatie. Het zet de deur open voor verdere exploratie van AI in creatieve en publieke domeinen, en we zijn enthousiast over de toekomstige mogelijkheden die deze technologie kan bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw event? Neem contact met ons op!

Deel dit artikel:

Facebook
LinkedIn
Email

Over Headr

Als innovatiestudio blijft Headr natuurlijk helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de technologische wereld. We delen die inzichten ook graag met jou!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, subscribe op onze nieuwsbrief

Lees onze andere insights

Win een Gratis AI-implementatie voor Jouw Bedrijf!

Heb je een innovatief idee of een uitdagend probleem? Laat het ons weten en maak kans op een gratis AI-oplossing op maat gemaakt voor jouw bedrijf.