Trends Gazellen

Webapplicatie

Real time feedback krijgen van een touchscreen, om zo kort mogelijk op de bal te spelen? Een ware droom voor elke livestream presentator, en dankzij Headr realiteit voor Trends Gazellen. DBvideo en Headr staken de koppen bij elkaar voor de ontwikkeling en captatie van dit project. Met succes, want Headr was bij de opnames, en zag dat het goed was!

Real time feedback krijgen van een touchscreen, om zo kort mogelijk op de bal te spelen? Een ware droom voor elke presentator, en dankzij Headr realiteit voor Trends Gazellen.

DBvideo en Headr staken de koppen bij elkaar voor de ontwikkeling van dit project. Met succes, want Headr was bij de opnames en zag dat het goed was!

Een Trends Gazellen primeur

Een bijzonder verzoek, met een primeur tijdens de Trends Gazellen opnames als resultaat. De opdracht was rechtdoorzee, de uitvoering een leuke uitdaging. Namelijk, een tool ontwikkelen dat hun captaties visueel extra punch geeft, en zoveel mogelijk interactie op een touchscreen mogelijk maakt.

Een green screen, waarop in post-productie het nodige beeldmateriaal wordt geplaatst, dat is de gewone gang van zaken. Niet enkel tijdrovend voor het productiehuis dus, maar ook een gebrek aan interactie voor de live presentatoren.

Tijd voor een innovatieve Headr solution dus. Het live aanduiden van bedrijven op een interactieve kaart, en het tevoorschijn halen van extra informatie moest mogelijk zijn. En, met uitzendingen over de gewesten heen, was het eenvoudig veranderen van taal een van de belangrijkste vereisten.

Van concept naar visueel meesterwerk!

Headr ging samen met DBVideo aan de slag en maakte van het voorstel werkelijkheid. Met een design kit en een touchscreen van 55 inch voor handen werden al snel enkele Ideeën op tafel gegooid. Na een productieve brainstorm werd een eerste design in Adobe XD gegoten, en een prototype aan de klant getoond.

Met een luisterend oor gingen ze aan de slag met feedback en werd het finale resultaat geïmplementeerd in de tool. Klaar? ...Nog niet helemaal. Om de puntjes op de i te zetten volgde Headr de screentest en lieten ze niets aan het lot over. Na enkele kleine visuele aanpassingen kon Trends Gazellen dan ook foutloos aan hun opnames beginnen. Dit, met een touchscreen dat er visueel helemaal af uit zag.

Een tool met potentieel? Headr denkt van wel!

Als je het aan Headr vraagt, zien we deze tool in de toekomst zeker nog terug op beurzen of events. Voornamelijk om bezoekers interactief te informeren. Zulke schermen zijn bovendien dummie-proof, handig te gebruiken, en je kan er haast niet langs kijken. Ook voor livestreams en captaties, is het zeker innovatief en verademend. Je kan immers visueel heel wat tonen en het biedt zoveel meer dan het welbekende green screen.

Ben jij ook klaar voor de toekomst? Ga samen met Headr digitaal. Ontdek hoe Headr jou het leven makkelijker maakt met hun websites en digitale toepassingen .

Wil je het scherm in actie zien, herbekijk dan één van de Trends Gazellen 2021 uitzendingen via de website van KanaalZ

Bezoek de website

Vergelijkbare projecten

Klaar om de volgende stap te zetten in de digitalisatie van uw bedrijf?