fbpx

Ontmoet Devin: De Eerste Autonome AI Software Engineer

In de wereld van softwareontwikkeling wordt constant gezocht naar innovatie en efficiëntie. Het voorstellen van Devin, de werelds eerste volledig autonome AI software engineer, markeert een belangrijk keerpunt in deze zoektocht. Ontwikkeld door Cognition, een toonaangevend toegepast AI-lab, zet Devin een nieuwe standaard in software engineering met zijn baanbrekende prestaties op de SWE-bench coderingsbenchmark.

Devin’s Unieke Vaardigheden

Devin is niet zomaar een tool; het is een bekwame teamgenoot die zowel naast je kan bouwen als zelfstandig taken kan voltooien voor jouw beoordeling. Met Devin kunnen ingenieurs zich concentreren op complexere problemen, waardoor engineeringteams ambitieuzere doelen kunnen nastreven.

Dankzij vooruitgang in langetermijnredenering en -planning kan Devin complexe engineeringtaken plannen en uitvoeren die duizenden beslissingen vereisen. Devin herinnert zich relevante context bij elke stap, leert in de loop van de tijd en corrigeert fouten. Dit alles wordt ondersteund door een sandboxed compute-omgeving met toegang tot standaardontwikkelaarstools zoals de shell, code-editor en browser.

Bovendien is Devin ontworpen om actief met gebruikers samen te werken, real-time voortgangsrapporten te leveren, feedback te accepteren en samen door ontwerpkeuzes te werken indien nodig.

Wat Kan Devin Doen?

  • Leren en Toepassen van Nieuwe Technologieën: Devin kan onbekende technologieën leren gebruiken en toepassen na het lezen van een blogpost of documentatie.
  • Apps van Begin tot Eind Bouwen en Uitrollen: Devin kan interactieve websites bouwen die geleidelijk functies toevoegen op verzoek van de gebruiker en deze vervolgens uitrollen.
  • Zelfstandig Bugs Vinden en Oplossen: Devin ondersteunt bij het onderhouden en debuggen van codebases, zoals het debuggen van een open-source competitief programmeringsboek.
  • AI Modellen Trainen en Fijn Afstemmen: Devin kan het fijnafstemmen van grote taalmodellen instellen met slechts een link naar een onderzoeksrepository op GitHub.
  • Bijdragen aan Open Source Repositories: Devin kan bugs en feature requests in open-source repositories aanpakken met minimale setup en contextverzameling.

Devin’s Prestaties op de SWE-bench

Devin’s prestaties op de SWE-bench, een uitdagende benchmark die agents vraagt om echte GitHub-issues op te lossen in open-sourceprojecten, zijn opmerkelijk. Devin loste correct 13,86% van de problemen end-to-end op, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige state-of-the-art van 1,96%. Dit is des te indrukwekkender gezien Devin ongeassisteerd was, in tegenstelling tot andere modellen.

Over Cognition

Cognition is een toegepast AI-lab met een focus op redeneren. Door de grenzen van AI-capaciteiten te verleggen, streeft Cognition ernaar AI-teamgenoten te bouwen die verder gaan dan de huidige AI-tools. De ontwikkeling van Devin illustreert hun toewijding om nieuwe mogelijkheden te ontsluiten in een reeks disciplines, waarbij code slechts het begin is.

Met een indrukwekkende financiering, waaronder een Serie A van $21 miljoen geleid door Founders Fund, en de steun van industriële leiders, staat Cognition aan de vooravond van een revolutie in hoe we over softwareontwikkeling denken en deze benaderen.

De introductie van Devin is een game-changer voor de industrie, een belofte voor hogere efficiëntie, innovatie en het vermogen om complexere uitdagingen aan te gaan. Houd Cognition in de gaten voor hun aankomende technische rapport over Devin en bereid je voor op een toekomst waarin AI en menselijke ingenieurs zij aan zij werken om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen.

Deel dit artikel:

Facebook
LinkedIn
Email

Over Headr

Als innovatiestudio blijft Headr natuurlijk helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de technologische wereld. We delen die inzichten ook graag met jou!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, subscribe op onze nieuwsbrief

Lees onze andere insights

Win een Gratis AI-implementatie voor Jouw Bedrijf!

Heb je een innovatief idee of een uitdagend probleem? Laat het ons weten en maak kans op een gratis AI-oplossing op maat gemaakt voor jouw bedrijf.