Vier Limburgse studenten die eerder al de start-up Headr op poten hadden gezet, hebben zopas een app gelanceerd die het de bakker en slager makkelijker moet maken in deze coronatijden. Via Ordr kunnen ze komaf maken met de wachtrijen.

De jonge twintigers Mathies Gielen, Ward Habraken, Martijn Luyckx en Lennert Daniëls zijn alle vier nog bezig met hun master informatica aan de UHasselt. Bijna twee jaar geleden richtten ze samen al hun start-up Headr op, die bedrijven begeleidt bij het digitaliseringsproces. Daar hoort ook het bouwen van websites en andere apps op maat bij. Ze lieten zich begeleiden door StudentStartUp, volgden het traject Wingmen College en gingen vervolgens daadwerkelijk van start onder de vleugels van Wingmen, het onderdeel van de Cronos-groep dat wordt aangestuurd door voormalig topjudoka Ann Simons.

Wachtrijen

Hun nestje op de Corda Campus moesten ook zij bij het uitbreken van de coronacrisis tijdelijk verlaten, tegenwoordig werken ze van thuis uit, zoals het hoort. “ Ook wij merkten dat de zaken even wat minder goed draaiden door het virus”, legt Mathies Gielen uit. “Daarnaast keken wij met verwondering naar die lange wachtrijen buiten bij de slager en de bakker. Dat moest beter kunnen.” Een paar weken later werd ‘Ordr’ boven de doopvont gehouden, een gemakkelijk, goedkoop en snel implementeerbaar bestelsysteem voor horeca- en handelszaken. De bestelling kan ook meteen online betaald worden.

Eenvoudig

“We hebben het zo simpel mogelijk gehouden”, zegt Mathies Gielen. “U bestelt, u betaalt, u krijgt een tijdslot, de handelaar zet de bestelling klaar en u kunt het gaan ophalen of laten leveren op het afgesproken moment. Voor horecazaken die bestellingen laten afhalen, kan er via Ordr ook live besteld worden. Met één tik aanvaardt de horecaondernemer de bestelling en laat de klant weten wanneer de bestelling kan worden afgehaald. De handelaar kiest zelf of hij online betalingen toelaat, dan wel de klant bij het afhalen laat betalen. Maar in beide gevallen kunnen de lange wachtrijen zo vermeden worden.”

Formules

Het vierspan ontwikkelde twee formules: eentje aan 49 euro per maand als de app kan worden ingepast op een bestaande website, plus eentje aan 69 euro per maand als er een nieuwe website voor de zaak gebouwd moet worden. “Wie een unieke en volledig gepersonaliseerde webshop op maat van de zaak wil, kan ook bij ons terecht. Alles is mogelijk”, aldus nog Mathies Gielen.

Bezoek de website van Ordr: www.ordr.headr.be
Bekijk het artikel: weg met de wachtrij dankzij deze app